Opleiding
Duiken is een fantastische sport. Je kunt echter niet zomaar met een duikset het water in springen. Veiligheid gaat in de duiksport voor alles. Als vereniging hebben we gekozen om duikopleidingen aan te bieden volgens het systeem van PADI. Gedegen opleidingen die veilig duiken mogelijk maken en waarbij je op een leuke manier alle kneepjes van het duiken kunt leren. Hoewel volgens PADI zelfstandig duiken vanaf 10 jaar mogelijk is hebben wij als vereniging ervoor gekozen om pas duikopleidingen aan te bieden vanaf 12 jaar.

Vanaf 12 tot 14 jaar kun je deelnemen aan de Junior opleidingen. Deze opleidingen zijn gelijk aan de opleidingen voor volwassenen er zitten alleen restricties aan de maximale diepte tot waar je mag duiken. Met het brevet Junior Open Water Diver mag je maximaal tot 18 meter diepte en na vervolgcursussen tot maximaal 21 meter diepte.

Junior duikers moeten altijd duiken met een gebrevetteerde volwassene. Vanaf 15 jaar gelden dezelfde richtlijnen als voor volwassenen.

Kosten
De kosten van de opleidingen kun je hier vinden bij de link onder aan de pagina. Vaak wordt gedacht dat duiken een dure sport is. Als je af en toe duikt, zou je spullen kunnen huren. De meesten vinden het echter prettiger om zelf duikspullen aan te schaffen. Een prijsindicatie daarvoor is moeilijk te geven. Een ruwe indicatie voor een compleet nieuwe uitrusting is € 1.500 tot € 2.500 maar er is een levendige handel in 2e hands spullen, kijk maar eens op marktplaats. Daarmee kun je de kosten aanzienlijk drukken. Het leuke van een vereniging is dat je eens rond kunt kijken waarmee leden allemaal duiken, tips kunt krijgen van ervaren leden en hulp bij het aanschaffen van een set.

Buddies
Duiken is een buddy-sport. Je duikt in principe altijd met zijn tweeën tenzij je een speciaal brevet hebt. Dit is voor je eigen veiligheid! En die van je buddy natuurlijk. Mocht er iets gebeuren dan is er hulp bij de hand en, niet onbelangrijk onder water, de lucht uit de 2e automaat van je buddy.
Bij de vereniging is er altijd wel een buddy te vinden die mee wil gaan duiken op een avond, in een weekend of wellicht zelfs een vakantie. Als vereniging organiseren we in het seizoen regelmatig duiken in het weekend en zijn er de Dinsdagavondduiken. Daarnaast zijn ook leden die het hele jaar door duiken in Nederland (met een droogpak) dus ook buiten het seizoen kun je naar hartelust duiken.

Voor de kosten van de opleidingen en inschrijven klik op lid worden.
 

Lid worden

 

Hieronder een Engelstalig filmpje van PADI