Medische keuring

Duiken is een sport waarbij een medische keuring vooraf gewenst is. Ook al is het niet een zware of erg inspannende sport, toch zijn er bepaalde ziektebeelden die niet verenigbaar zijn met duiken. Het beste is om dat, voor je begint met duiken, te laten controleren.

KeuringIemand die lid wil worden van Lutra moet een medische keuring ondergaan. Hiervoor organiseren we als vereniging jaarlijks de mogelijkheid om dat te doen bij een arts die dit al jaren voor ons doet. Afhankelijk van je leeftijd moet deze keuring na een bepaalde tijd worden herhaald. Daarnaast moet je, om aan cursussen mee te kunnen doen, voor aanvang van elke cursus een persoonlijke verklaring en een verklaring van begrip invullen en ondertekenen.

Bedenk ook dat op vakantieadressen de mogelijkheid bestaat dat de duikbasis een geldige medische verklaring van je eist voor je kunt meedoen aan hun activiteiten.

Zoals gemeld bestaat de mogelijkheid om jaarlijks via de vereniging een keuring te laten doen. Toch zouden we in overweging willen geven om geregeld een wat uitgebreidere keuring te ondergaan. Bij een uitgebreidere keuring wordt ook een bloedonderzoek gedaan en een hartfilmpje gemaakt. Het is een overweging om dit zeker te doen voordat je begint met duiken, zodat niet op een later tijdstip iets wordt vastgesteld waardoor het duiken ongewenst is.

Een mogelijkheid is om een keuring aan te vragen bij een Medisch Sportadvies Centrum. In de directe omgeving zijn er 4 locaties waar je terecht kunt, te weten:
TopSupport
TopSupport Medisch Sportgezondheidscentrum
Antoon Coolenlaan 1-03
5644 RX Eindhoven

Bogardeind 2
5664 EH Geldrop
Website
Tel: 040 - 286 41 44
SMC-SportMax
SMC SportMáx
Locatie Veldhoven
route 205 (via de zij-ingang)
De Run 4600 (Postbus 7777)
5500 MB Veldhoven

Locatie Sportcomplex Eindhoven-Noord
Vijfkamplaan 8
5624 EB Eindhoven
Website
Tel: 040 - 888 86 88


Voor meer info, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.