Buitenduiken

Zodra de watertemperatuur het toelaat organiseren we als vereniging buitenduiken. Natuurlijk zijn er leden die met een droogpak het hele jaar blijven duiken maar veel duikers zijn alleen in het buitenwater te vinden van mei tot oktober.
Voor mensen die een duikbrevet behalen bij Lutra zijn de buitenduiken een uitgelezen kans om duikervaring op te doen. Maar natuurlijk is het gewoon ook heel gezellig om met een groep duikers op een mooie stek een duik te maken.

Afgezien van onderstaande georganiseerde duiken zijn er verschillende leden die regelmatig in groter of kleiner verband een duik maken in het buitenwater in een weekend of op een avond door de week. Bij een vereniging zit je immers nooit om een buddy verlegen. Kom eens kijken op een clubavond !

De buitenduiken vallen uiteen in Weekendduiken en Dinsdagavondduiken.

Weekendduiken
Regelmatig bezoeken we duikstekken in Zeeland of zoetwaterplassen wat verder weg van Eindhoven om een mooie duik te maken op zaterdag of zondag. Deze duiken worden door leden van de vereniging georganiseerd waarbij aanmelden vooraf gewenst is. We houden dan ook rekening met ervaring en leeftijd zodat iedereen in staat is om een leuke en uitdagende duik te maken. Waar nodig worden de duiken begeleid door een Instructeur of Divemaster.  Afhankelijk van het weer kan het ook een leuk gezinsuitje zijn !

Avondduiken
Als het water weer op begint te warmen na de winter wordt er regelmatig op avonden door de week gedoken in allerlei zoetwaterplassen in de buurt van Eindhoven maar ook wel verder weg. Er is op de dinsdagavond altijd een groep die gaat duiken. Na het vullen van de flessen in het Ir. Ottenbad (vanaf 30 minuten voor vertrek) wordt er ad hoc een duikstek uitgekozen op 30 tot 45 minuten rijden. Wie mee wil kan aansluiten. Ze vertrekken om 20:00 uur vanaf het Ottenbad en je hoeft je vooraf niet aan te melden. Tijdens de zomervakantie vertrekken ze al om 19:00 uur zodat ook plekken die wat verder weg liggen bereikbaar zijn. Andere groepjes vormen zich adhoc en gaan bijvoorbeeld op woensdagavond of vrijdagavond duiken. Altijd wel een buddy te vinden voor een leuke duik.


Dinsdagavond buitenduik:


Weekend buitenduik De Beldert: