Introductieduik

Je hebt het altijd al een keer willen doen…..Duiken !

Hoe is dat nu, ademen onder water ? Spannend of uitdagend ? Grijp nu je kans en maak een introductieduik in het zwembad. Iedere 1e dinsdag van de maand kun je bij Lutra een introductieduik doen. 
In overleg is er ook de mogelijkheid om een introductieduik te doen op vrijdagavond.

We springen niet zomaar in het zwembad maar je krijgt eerst een duidelijke uitleg over wat duiken nu precies is. Hoe zit dat met die druk op je oren en wat kan ik eraan doen, hoe geef ik aan dat ik het spannend vind, kortom: in vogelvlucht komt de duiksport voorbij zodat je een goede indruk krijgt van een aantal facetten van deze boeiende hobby. We vergeten de vereniging ook niet en natuurlijk krijg je uitleg over de te gebruiken apparatuur. 

Onder leiding van een instructeur en een of meerdere divemasters krijg je de benodigde spullen aangemeten en omgehangen zoals een masker, vinnen, trimvest, fles en automaat. Lutra heeft alle spullen voor je die avond en je hoeft dan ook niets mee te nemen behalve zwemkleding.

En dan gaan we echt het water in ! Eerst voorzichtig uit de automaat ademen, lukt dat allemaal, dan naar twee meter diepte. Een rondje zwemmen en als alles goed gaat kunnen we verder naar vier meter waar we wat leuke spellen hebben om onder water te doen. Je zult zien dat de tijd vliegt !

De kosten voor een introductieduik zijn € 15. Dit bedrag wordt in mindering gebracht op de opleidingskosten, mocht je besluiten de Open Water Diver opleiding bij Lutra te willen volgen.

Voor aanmelding en nadere informatie kun je een mailtje sturen naar lDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een impressie van het zwembad gedeelte van een introductieduik zie je in het onderstaande filmpje