(Junior) Advanced Open Water Diver

Met een Open Water brevet mag je duiken tot 18 meter diep (voor jonge kinderen gelden afwijkende regels). Soms wil je wat dieper om dat daar nu net dat wrak of die mooie vissen te zien zijn. Wat dacht je van een nachtduik of duiken in de Oosterschelde met zijn eb en vloed ?

Als je wat ervaring heb opgedaan en enthousiast bent, loop je wellicht tegen de grenzen van je Open Water brevet aan. Tijd voor een uitbreiding van je vaardigheden !

Bij Lutra kun je de Padi Advanced Open Water opleiding doen.
Ook deze opleiding wordt door Lutra één keer per seizoen verzorgd en start meteen na de zomervakantie tot ongeveer de herfstvakantie.

In de opleiding wordt dieper op de theorie van het duiken ingegaan en dan specifiek op de nieuwe duiktechnieken die je gaat leren. Als vereniging willen we ook deze opleiding wat extra’s meegeven. In een aantal zwembadlessen gaan we extra vaardigheden oefenen die je nergens anders in een Advanced opleiding zult tegenkomen. Wat moet je doe als je verstrikt raakt in een net ? En kun je ook loskomen met een geblindeerd masker ? Hoe is het om iets bijzonders te doen op de bodem, we gaan bijvoorbeeld een kistje timmeren onder water en als klap op de vuurpijl ook nog eens oefenen hoe het is om je HELE uitrusting onder water uit te doen én onder water weer aan te doen.Alle theorie en zwembadvaardigheden gaan we uiteindelijk toepassen in een duikweekend met een nachtduik, een diepe duik, een navigatieduik, een stromingsduik en een duik waarin we zoeken en bergen onder water.

Na deze opleiding ben je vertrouwd met de belangrijkste technieken van het duiken. Je kunt nu op een veilige manier de meeste duiken in binnen- en buitenland maken. Dit maakt de Advanced Open Water opleiding een opleiding die iedere enthousiaste duiker zou moeten doen.

Vereisten
12 Jaar oud zijn en de Open Water opleidin
g gedaan hebben (of een vergelijkbaar brevet van een andere organisatie)

 

Hieronder een Engelstalig filmpje van PADI