Rescue DiverBij de Open Water en de Advanced opleiding heb je geleerd hoe je moet duiken en kun je diverse speciale duiken al maken. Je weet hoe je problemen bij jezelf problemen kunt oplossen én voorkomen. Na de Rescue opleiding ben je ook in staat anderen op een adequate manier te helpen. Het is een veeleisende en meer dan uitdagende opleiding maar de meeste duikers vinden dit de beste cursus die ze hebben gedaan.

Wat moet je doen in een noodgeval, wat heb je aan nooduitrusting nodig, hoe ga je om met een duiker in paniek, hoe kun je problemen herkennen en voorkomen. Al dit soort aspecten komen aan bod bij deze opleiding.

Deze opleiding wordt ieder jaar gepland en zal starten als er voldoende deelnemers zijn.
Voordat je kunt starten met deze opleiding moet je in het bezit zijn van een Emergency First Response (EFR) brevet of een vergelijkbaar EHBO/BHV diploma. De EFR opleiding wordt ook door Lutra verzorgd, meestal voorafgaand aan een Rescue opleiding.In de opleiding zit een deel theorie wat afgesloten wordt met een examen. Alle (reddings)vaardigheden gaan we oefenen in verschillende praktijklessen in het zwembad en we sluiten af met een Rescue-weekend waarbij we in het buitenwater allerlei verrassende en creatieve scenario’s gaan oefenen.

vereisten:

12 jaar of ouder
PADI Advanced Open Water Diver zijn (of een vergelijkbaar brevet van een andere organisatie)
Binnen twee jaar voorafgaande aan de opleiding een EFR of EHBO cursus of diploma hebben gehaald

 

Hieronder een Engelstalig filmpje van PADI