Specialties

Naast de reguliere duikopleidingen zijn er kortere cursussen die je kunt volgen binnen het PADI-systeem. Deze specialties zijn voor het aanleren van een specifieke duikvaardigheid zoals goed leren uittrimmen, diepduiken of juist het gebruik maken van bijzondere uitrusting zoals duiken met verrijkte lucht (nitrox) of een droogpak.

De Instructeurs bij Lutra zijn bevoegd om een scala aan Specialties te geven.

Per seizoen proberen we minimaal twee specialties aan te bieden binnen de planning maar bij bijzondere belangstelling kunnen we altijd wel iets tussendoor plannen!

De meest voorkomende specialties die aangeboden worden zijn:

NITROX
(Enriched Air  Diver)

  

Blijf langer onder water en ga weer eerder het water in. Leren duiken met verrijkte lucht Is de populairste PADI Specialty

STROMINGSDUIKER
(Drift Diver)

  Zeeland en met name de Oosterschelde is een fantastisch en populair duikgebied. Leer veilig duiken in stromingen zoals eb en vloed.

DROOGPAKDUIKER
(Dry Suit Diver) 

  Nederland kan fris zijn en een droogpak is dan een uitkomst. Duiken met een droogpak maakt je echter nog geen droogpakduiker! Leer de kneepjes van het droog en warm duiken.

ONDERWATERFOTOGRAAF
(Digital Underwater Photographer)

  Soms wil je je herinneringen van een duik bewaren. Leer mooie foto's onder water maken. Hoe werkt de techniek en hoe hou je rekening met je omgeving.

DIEPDUIKER
(Deep Diver)

  Het maken van een diepe duik is uitdagend en spannend. Leer hoe je dit verantwoord en veilig kunt doen.

WRAKDUIKER
(Wreck Diver)

  Leer hoe je mysterieuze gezonken schepen kunt verkennen en veilig andere objecten onder water kunt benaderen. 

TRIMTECHNIEK
(Peak Performance Buoyancy)

  Netjes uitgetrimd in het water liggen is misschien wel de belangrijkste vaardigheid voor een duiker. Met Peak Performance Buoyancy leer je perfect trimmen.

Kijk op de agenda welke specialty dit seizoen gepland is of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Hieronder een Engelstalig filmpje van PADI (Enriched Air Diver / Nitrox)