Gebruik/Verhuur materialen

1. Algemeen

De flessen, jackets en ademautomaten van de club kunnen op de clubavond in het zwembad gebruikt worden, mits:

  • De gebruiker een geldig duikbrevet heeft.
  • De sets niet op dat moment in gebruik zijn voor een Open Water opleiding, training of intro.

Indien je de apparatuur buiten het zwembad wilt gebruiken kan deze gehuurd worden.

2. Verhuur

De verhuur van deze spullen wordt door de materialencommissaris geregeld en als deze niet aanwezig is door één van de clubinstructeurs of andere bestuursleden. Neem tijdig van tevoren contact op met de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. indien je spullen wenst te huren.

Bij verhuur wordt een formulier ingevuld en ondertekend door zowel de huurder als wel de verhuurder. De huurder tekent voor het in goede staat ontvangen van de spullen (controleer dit dan ook!!) De verhuurder tekent voor het ontvangen van de verschuldigde borg.

Bij verhuur worden een datum en tijd afgesproken waarop de spullen terugbezorgd moeten worden. Dit wordt ook op het formulier vermeld. Bij niet nakomen van deze afspraak wordt automatisch de verschuldigde huursom verrekend met de betaalde borg.

3. Uitzondering voor ervaringsduiken

Een uitzondering op deze verhuurregel wordt gemaakt voor de zgn. 'ervaringsduiken'.

Om de Open Water duikers te stimuleren direkt na het behalen van hun brevet met ervaren clubleden te gaan duiken, heeft het bestuur besloten om het clubmateriaal hiervoor gratis beschikbaar te stellen. Het enige wat je hiervoor moet doen is duiken met een ervaren duiker en vervolgens bij het afhandelen van de 'materiaalhuur' een logboek tonen dat getekend is door die ervaren duiker. Deze uitzondering is beperkt tot maximaal vijf keer per duiker in de periode direkt na het behalen van het open Water brevet en voor aanvang van een vervolgcursus.

Voor deze ervaringsduiken geldt echter dat niet voldoen aan de voorwaarden voor terugbezorgen automatisch leidt tot het betalen van de ervoor geldende huursom.

4. Terugbezorging

De spullen moeten worden terugbezorgd bij de materialencommissaris.

Alle materialen, dus flessen, automaten en/of stabilizing jackets, dienen voor aanvang van de vrije training op dinsdag in het zwembad te zijn (aanvang 21:45 uur). De afhandeling van de huur en het verrekenen van de borg kan eventueel later op die avond met de materialencommissaris geregeld worden.


Voor meer info, stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Verhuurprijzen2022