N.V.O.S. Lutra of Onderwatersportvereniging Lutra is opgericht in 1965. Het is de oudste onderwatersportvereniging van Eindhoven en een van de oudste van Nederland. Per 1 januari 2022 zijn we een commissie binnen de eindhovense watervrienden geworden.Dit betekend dat als je bij ons wilt gaan duiken je lid moet worden van de eindhovense water vrienden.

We kunnen dan ook rustig stellen dat er een enorme duik- en snorkelervaring aanwezig is bij onze vereniging. We hebben leden van 8 tot bijna 80 jaar. Hoewel duiken in het verleden wellicht als een echte mannensport gezien werd, hebben we nu ook veel (duikende) vrouwelijke leden en steeds meer hele gezinnen die allemaal genieten van de onderwatersport.

Bijna vanaf de oprichting van de vereniging hebben we onze thuisbasis in het Ir. Ottenbad aan de Vijfkamplaan in Eindhoven. Naast de compressor om persluchtflessen te vullen tot 300 Bar, kunnen we daar ook de andere materialen kwijt die de club rijk is om allerlei activiteiten te organiseren.

Een vereniging heeft natuurlijk vrijwilligers nodig om te functioneren. Gelukkig is een zeer groot deel van de leden wekelijks of maandelijks bezig met allerlei activiteiten zoals het organiseren van allerlei evenementen, materiaal-onderhoud, snorkel- en duikopleidingen geven, de zaak besturen of gewoon gezellig aanwezig zijn op de dinsdag- of vrijdagavond.

Neus eens lekker rond op deze site of kom langs!