Arbo & Veiligheid

Als professioneel georganiseerde vereniging is er binnen Lutra veel aandacht voor veiligheid. Duiken is een veilige sport maar, zoals veel andere sporten, niet ongevaarlijk. Het naleven van de veiligheidsnormen staat bovenaan het lijstje van aandachtspunten.

Een bijzonder aspect binnen de vereniging is het lesgeven aan jonge kinderen in een zwembad. Hiervoor is binnen de vereniging een apart protocol opgesteld. Dit protocol is voor leden te raadplegen bij de ledenpagina's. Mocht je als niet-lid hierover meer willen weten, kun je een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De vereniging heeft een aparte Arbo-coördinator die periodiek de veiligheid toetst. Niet alleen in lessituaties maar ook het gebruik en onderhoud van de duikmaterialen. Deze RI&E inventarisaties staan periodiek op de agenda van de bestuursvergaderingen. Mocht je een vraag hebben of een veiligheidsprobleem willen aanmelden dan kan je een mailtje sturen naar de arbo persoon van de club; te bereiken via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De vereniging heeft een vertrouwenspersoon aangesteld die voor alle leden toegankelijk is. Zij of hij maakt geen deel uit van het lesgevend kader binnen de vereniging. Mocht je de vertrouwens persoon willen benaderen dan kan dat via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je direct contact wilt kan op de wie-is-wie pagina kijken wie de vertrouwenspersoon is. Het telefoonnummer van deze persoon kan je dan na inloggen op de ledenlijst vinden.