Wereldrecordpoging

Op 30 augustus 2015 heeft Lutra een wereldrecordpoging gedaan en wel voor de grootste onderwater expositie ter wereld. Hierbij enkele links naar de media aandacht !

Omroep Brabant

Hart van Nederland

Eindhovens Dagblad

 

Oorspronkelijke persbericht: 

 

Persbericht

Wereldrecordpoging in het ir. Ottenbad

Om het vijftigjarig jubileum van onderwatersportvereniging Lutra te vieren, organiseert de vereniging een wereldrecordpoging in het Ottenbad. Op zondag 30 augustus proberen zij de grootste onder water foto-expositie ter wereld neer te zetten in het ir. Ottenbad in Eindhoven.

Expositie
Tijdens de wereldrecordpoging worden er foto’s onder water opgehangen in het 25-meterbad. Het thema van de expositie is ‘reis door de wereld’. Bezoekers worden meegenomen aan de hand van duik-gerelateerde foto’s die per werelddeel gecategoriseerd zijn.

Huidig record
Het huidige wereldrecord is gevestigd in Dubai en bedraagt 100 foto’s. Lutra gaat het record proberen te verbreken met maarliefst 250 foto’s. In het 25-meterbad worden door middel van netten onder water ‘zalen’ gemaakt. Deze hangen voor een groot deel dusdanig ondiep dat ze voor een ongeoefende snorkelaar goed te zien zijn. Ook worden een aantal foto’s op diepte gehangen die toegankelijk zijn voor de geoefende snorkelaars en duikers.

Feesttarief
Speciaal voor de gelegenheid verlaagt het Ottenbad haar tarief naar een ‘feesttarief’ van € 4,50. Het tarief geldt op 30 augustus voor alle bezoekers van het Ottenbad (onafhankelijk van het wereldrecord). In het recreatiebad en het buitenbad kan de hele dag vrij worden gezwommen. Het evenement duurt van 10.00 tot 17.00 uur.

Toegang expositie
Lijkt het je leuk om de expositie te zoeken? Vanaf de kant is hij vrij te bezoeken en onder water als je minimaal zwemdiploma B hebt! Er is snorkeluitrusting kosteloos beschikbaar voor gebruik bij de expositie. Als mensen de expositie duikend willen bezoeken, zijn er ook uitrustingen beschikbaar. Echter moeten mensen dan wel in het bezit zijn van een geldig duikbrevet en dit kunnen tonen.

Clinics
De wereldrecordpoging wordt gedaan in het 25-meterbad. In het kleinere bad ernaast wordt ieder uur een snorkelclinic georganiseerd. Tijdens deze clinics leggen instructeurs de basisvaardigheden uit en kunnen de deelnemers oefenen. Een clinic kan worden gezien als een introductie op een volledige snorkelcursus zoals deze bij Lutra wordt gegeven.